Sinds 4 jaar bestaat de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Binnen Rijsoord is een ontmoetingsavond voor iedereen vanaf de leeftijd van 30 jaar (tot ver voorbij de pensioengerechtigde leeftijd). Doelstelling van deze avonden is om de onderlinge contacten van de inwoners van Rijsoord te vergroten en de mogelijkheid te bieden om andere inwoners te kunnen ontmoeten. Dit allemaal met de mogelijkheid een glaasje te drinken en uiteraard veel gezelligheid. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk, dus ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Vanaf 20.00 uur tot ongeveer 23.30 uur zal vanaf 11 september de deur van De Fontein openstaan op iedere 2e vrijdag van de maand. Een introducé meenemen behoort tot de mogelijkheden. Contactpersoon J.J. de Koning (tel. 0180-490146).

Dagje Zeeland | La Pipe +

“Gaan we nu ook op kamp?, ooit voor de grap gevraagd aan de bar, op de zolder van De Fontein. Inmiddels zijn we al twee keer een weekend met elkaar opstap geweest. “Worden we dan ook uitgezwaaid, net als bij de kinderen van de clubs?”Ja, dat werden we op de ochtend van 21 juni j.l. door de kinderen die vroeger door de ouders (die nu dus meegingen) werden uitgezwaaid. Weliswaar was het geen drukte van belang, maar toch…ze stonden er! Deze keer was er gekozen voor een dagje uit, want met een grote groep is het soms lastig te plannen zo’n heel weekend.

Op naar Vrouwenpolder…met de bus. Lunchpakketten uitgedeeld, de snoepjes gingen rond, de stemming zat erin. Mooi! Bij aankomst in Vrouwenpolder de fietsten opgehaald (dit was maar 700 meter bij de koffie vandaan…??), koffie met gebak verorberd, gezichten in de zonnebrand gezet (sommigen wilden hier graag bij worden geholpen…maar daar trapten we niet in), jassen en een enkele stropdas verwijderd (de zon had er die dag ook zin in), een korte plaspauze ingelast (die pauzes werden eigenlijk de hele dag genomen – met of zonder boom) en toen…op de fiets naar Domburg.

Wat waren we blij met Henk de Verkeersregelaar (met fluit)! De groep probeerde menig keer uiteen te vallen, aangevoerd door de voorste fiets met tweezit (die ging snel!!) Henk hield de slinger keurig bij elkaar. Gingen we te hard, dan werden we letterlijk teruggefloten. Raasde het verkeer langs ons heen, Henk riep de auto’s met gemak een halt toe. Kwamen er tegenliggers aan, we hoorden het ruim van tevoren. Stond er een paaltje op het fietspad, we werden (gelukkig) optijd gewaarschuwd. We voelden ons veilig!

Waarschijnlijk was iedereen een beetje zenuwachtig voor dit uitje. De gebakkruialtmels kringelden nog om onze monden, maar het lunchpakket werd alweer aangebroken. In het gras, met uitzicht op een mooi kasteeltje. Een enkeling waande zich in vroeger jaren, in een tijd dat het gras soms hoger stond, naast elkaar en nog even verliefd als toen.

In Domburg werd iedereen een poosje “lostgelaten”. Sommigen gingen naar het strand of gewoon een stukje wandelen, anderen zochten een terrasje op, een aantal personen fietsten graag nog een stukje door en een tweetal deed zich tegoed aan verse haring in de duinen. Ook het straattheater in Domburg, gooide hoge ogen.

altLater die dag moest er uiteraard weer worden teruggefietst. Met een aantal Trippeltjes achter de kiezen, ging dat voor sommigen best soepel. Eén persoon moest tussendoor even gaan verzitten, want van één fiets werd een tweepersoons gemaakt. Plakspullen hadden we wel bij ons, maar onze persoonlijkbegeleider op de fiets, vond het zonde van de tijd om te gaan plakken. En daar luisterden we uiteraard naar.

Voor de tweede keer die dag arriveerden we in Vrouwenpolder en daar hebben we met elkaar, in een strandpaviljoen, de dag afgesloten met een gezellige barbecue.

Een leuke dag, waar we met elkaar en met een goed gevoel op kunnen terugkijken!

Zin om al deze gezellige mensen eens te onmoeten (en er zijn er nog veel meer), kom dan naar de “soos”avond van La Pipe;

  • Iedere 2e vrijdag van de maand (vanaf 20.30 uur)
  • Op de zolder van De Fontein.
  • Alleen in de maand augustus gesloten

Log in with your credentials

Forgot your details?